შტრუდელი
შტრუდელი
დრო 90წთ
ულუფა 6
სირთულე რთული
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ფქვილი - 600 გ
  • კარაქი (მარგარინი) - 200 გ
  • ძმარი - 1 ს.კ
  • თბილი წყალი - 100 მლ
  • გულსართისთვის - 150 გ
  • ქიშმიში - 150 გ
  • შაქარი - 1/2 ჭ
  • ლიმონის ცედრა - 1
  • გარგრის ჯემი - 4 ს.კ
მომზადების წესები
მოვზილოთ ცომი, გავახვიოთ ცელოფანში და 30 წუთი შევდოთ მაცივარში. შემდეგ ცომი გავყოთ ორად და თხლად გავაბრტყელოთ, გადავუსვათ გამდნარი მარგარინი ან ზეთი.

ცომის 1/3 ნაწილზე მოვაყაროთ გულსართი და რულეტივით გადავახვიოთ.

შტრუდელი მოვათავსოთ თუნუქის ცხიმწასმულ საცხობ ფურცელზე, გადავუსვათ გათქვეფილი კვერცხი ან მარგარინი.

შევდგათ 220 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 20-25 წუთი.

მზა შტრუდელს მოვაყაროთ შაქრის პუდრა და თანაბარი ზომის ნაჭრებად დავჭრათ.