კარგად გაცხელებულ ტაფაზე დავადნოთ კარაქი, დავუმატოთ ზეთი. ქათმის ნებისმიერი ნაწილი შევამშრალოთ ხელსახოცით, შევწვათ ყველა მხრიდან და ამოვალაგოთ ცალკე ჭურჭელზე. სოკო დავჭრათ მსხვილ ნაჭრებად. იგივე ტაფაზე ნიორთან ერთად მოვხრაკოთ. დავასხათ თეთრი ღვინო. რომ წამოდუღდება ჩავასხათ ნებისმიერი ნახარში, მდოგვი და კვლავ წამოვადუღოთ. შემდეგ დავამატოთ ნაღები ან არაჟანი, შევკაზმოთ მარილით და შავი წიწაკით და დავტოვოთ ნელ ცეცხლზე 15-20 წუთი. მზა სოუსი ჩავასხათ ცეცხლგამძლე კერამიკულ ჭურჭელში, ჩავაწყოთ ქათმის ნაწილები, მოვაყაროთ ქონდარი და შევდგათ 180 გრადუსსზე გახურებულ აერღუმელში 15-20 წუთით