ქათამი მდოგვის სოუსით
ქათამი მდოგვის სოუსით
დრო 1წთ
ულუფა 6
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი
უგემრიელესი და დახვეწილი ფრანგული რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • კარაქი - 30 გრ
  • ზეითუნის ზეთი - 10 გრ
  • ქათმის ნაჭრები - 6
  • სოკო - 150 გრ
  • ნიორი - 3 კბილი
  • თეთრი ღვინო - 100 გრ
  • ბოსტნეულის ან ქათმის ნახარში - 250 გრ
  • მდოგვი - 2 ს/კ
  • ნაღები (ან არაჟანი) - 80 გრ
  • მარილი და შავი წიწაკა - გემოვნებით
  • ქონდარი - გემოვნებით
მომზადების წესები
კარგად გაცხელებულ ტაფაზე დავადნოთ კარაქი, დავუმატოთ ზეთი. ქათმის ნებისმიერი ნაწილი შევამშრალოთ ხელსახოცით, შევწვათ ყველა მხრიდან და ამოვალაგოთ ცალკე ჭურჭელზე. სოკო დავჭრათ მსხვილ ნაჭრებად. იგივე ტაფაზე ნიორთან ერთად მოვხრაკოთ. დავასხათ  თეთრი  ღვინო. რომ  წამოდუღდება  ჩავასხათ  ნებისმიერი ნახარში, მდოგვი და  კვლავ  წამოვადუღოთ. შემდეგ დავამატოთ ნაღები ან არაჟანი, შევკაზმოთ მარილით და შავი წიწაკით და დავტოვოთ ნელ ცეცხლზე 15-20 წუთი. მზა სოუსი ჩავასხათ ცეცხლგამძლე კერამიკულ ჭურჭელში, ჩავაწყოთ ქათმის ნაწილები, მოვაყაროთ ქონდარი და შევდგათ 180 გრადუსსზე გახურებულ აერღუმელში 15-20 წუთით
ტეგები:
ქათამი ნაღები მდოგვი ნანახია: 8862