1. 12 კვერცხის ცილა ავთქვიფოდ, სანამ კარგად არ გათეთრდება, ნელ-ნელა ჩავაყაროთ 12 ს/კ შაქარი, 12 კვერცხის გული, 12 ს/კ ფქვილი, 2 ს/კ თაფლი, 1 ჩ/კ სოდა გახსნილი 2ს/კ ძმარში, ვანილი და 3 ს/კ კაკაოს ფხვნილი. არ დაგავიწყდეთ, ყველაფერი უნდა ჩაყაროთ თანმიმდევრულად და ძალიან ნელა, თან არ შეწყვიტოთ თქვეფა. 2. მიღებული მასა გავყოთ 3 ნაწილად და გამოვაცხოთ ცხიმწასმულ, მოზრდილ ფორმაში, 175 გრადუსსზე. 3. მოვამზადოთ კრემი: მოვადუღოთ ჩვეულებრივი მინანქარი და გავაგრილოთ. მიკროტალღურ ღუმელში გავადნოთ 400 გრ შავი შოკოლადი. 400 გრ კარაქი კარგად ამოვიყვანოთ მიქსერით, ვუყოთ 2 ს/კ კონიაკი. ათქვეფილ კარაქს შევურიოთ ოთახის ტემპერატურაზე გაგრილებული მინანქარი, გამდნარი შოკოლადი ( ამ პროცედურასაც ვაკეთებთ ძალიან ნელა), ვუყოთ ვანილი და თუ ძალიან მუქი კრემი გვინდა, 2 ს/კ კაკაოს ფხვნილი. მორთვა: კარგად გაციებულ ფენებს თანმიმდევრულად წავუსვათ კრემი. ზემოდან შეგვიძლია მოვრთოთ ტორტის მოსართავით ან უბრალოდ, მოვახეხოთ შოკოლადი.