1. კარტოფილი გავთალოთ, დავჭრათ კუბიკებად, მოვხარშოთ და გადავუწუროთ წყალი.2. სანამ კარტოფილი იხარშება, მოვამზადოთ ბადრიჯანი. თუ გრძელი ბადრიჯნები გვაქვს გავჭრათ შუაზე და დავჭრათ ფენებად. დავყაროთ კარგად გაცხელებულ ტაფაზე და შევწვათ ბლომად ზეთში, პორცია პორციად. ამოვალაგოთ ცალკე ჭურჭელზე და დავდგათ.3. გასუფთავებული, ბულგარული წიწაკები დავჭრათ მოგრძო ნაჭრებად და შევწვათ იგივე ტაფაზე. ესეც ამოვალაგოთ ტაფიდან.4. მოზრდილი ზომის ქვაბში მოვხრაკოთ ალყა-ალყა დაჭრილი ხახვი,ოღონდ არა ძალიან. ვუყოთ პომიდვრის სოუსი, წვრილად დაჭრილი ნიორი, ჩავაყაროთ გამზადებული ბადრიჯანი, ბულგარული, კარტოფილი და წამოვადუღოთ.5. კარგად რომ ადუღდება, ჩავაყაროთ წვრილად დაჭრილი მწვანილი, მწვანე წიწაკა, მარილი, ამოვურიოთ, ერთხელ კიდევ წამოვადუღოთ და უგემრიელესი აჯაფსანდალიც მზად არის.6. შეგვიძლია მივირთვათ მაიონეზთან.