"რაფაელო" ტორტების დედოფალი
"რაფაელო" ტორტების დედოფალი
დრო 1წთ
ულუფა 0
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი
გემო,  რომელიც  არ  დაგავიწყდებათ

ინგრედიენტები

  • კვერცხის გული - 7 ცალი
  • შაქარი - 1,5 ჩ/ჭ
  • არაჟანი - 200 გრ
  • სოდა ძმრით - 1 ჩ/კ
  • ფქვილი - 2,5 ჩ/ჭ
ბეზე
  • კვერცხის ცილა - 7 ცალი
  • შაქარი - 2 ჩ/ჭ
  • სახამებელი - 4 ს/კ
  • ვანილი
კრემი
  • ფქვილი - 0,5 ჩ/ჭ
  • შაქარი - 1 ჩ/ჭ
  • მდუღარე წყალი - 0,5 ლ
  • კარაქი - 400 გრ
  • შესქელებული რძე - 1 ქილა
  • არაჟანი - 4 ს/კ
  • ვანილი
მოსართავი
  • ქოქოსის ფანტელი
მომზადების წესები
1. 7 ცალი  კვერცხის  გული  და  1,5  ჭიქა  შაქარი  კარგად  ამოვიყვანოთ,  დავუმატოთ  200 გრ  არაჟანი,  1ჩ/კ  სოდა  ძმრით,  2,5  ჭიქა  ფქვილი  და  მოვზილოთ  ცომი.  მიღებული  ცომი  გავყოთ  2  ნაწილად  და  თითოეული  ნაწილი  გავაბრტყელოთ   ცხიმწასმულ,  მოზრდილი  ზომის  ფორმაზე.
2.  7  კვერცხის  ცილა  კარგად  ავთქვიოთ,  ისე  რომ  ჯამის  გადმოტრიალებისას  არ  მოშორდეს  ჯამის  კედლებს, ნელნელა  ჩავაყაროთ  2  ჭიქა  შაქარი,  4 ს/კ  სახამებელი,  ვანილი  და  გავყოთ  2 ნაწილად.

3.  თითოეული  ნაწილი  წავუსვათ  ფორმებში  გაბრტყელებულ  ცომს  და  დამოვაცხოთ  150  გრადუსსზე.

4.  მოვამზადოთ  კრემი:  0.5  ჭიქა  ფქვილს   შევურიოთ  1  ჭიქა  შაქარი, 1/4  ჩ/კ  მარილი,  ვანილი,  დავასხათ  მდუღარე  წყალი  და  ისე  რომ  მორევა  არ  შევაჩეროთ,  მივიყვანოტ  ადუღებამდე,  დავტოვოთ  ცეცხლზე   3-4 წუთი.   კრემის  ფაფა  კარგად  რომ  გაცივდება,  შევურიოთ  400 გრ  ამოყვანილი  კარაქი,  1  ქილა  შესქელებული  რძე,  4  ს/კ  არაჟანი,  ვანილი  და  კრემიც  მზად  არის.

5.  მორთვა:  თითოელ  ფირფიტას  წავუსვათ  კრემი.  კრემით  კარგად  დავფაროტ  ნამცხვრის  გვერდებიც  და  მოვაყაროთ  ქოქოსის  ფანტელი.
ტეგები:
ტორტი ქოქოსი ნანახია: 61007