უგემრიელესი ალუბლის ტორტი
უგემრიელესი ალუბლის ტორტი
დრო 1წთ
ულუფა 0
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ტორტი  ნამდვილი  გურმანებისთვის

ინგრედიენტები

  • მაღალპროცენტიანი ნაღები - 150 გრ
  • კარაქი - 300 გრ
კრემი
  • ვანილი
  • სოდა ძმრით - 1 ჩ/კ
  • თაფლი - 2 ს/კ
  • კაკაო - 3 სკ
  • ფქვილი - 12 ს/კ
  • შაქარი - 12 ს/კ
  • კვერცხი - 12 ცალი
  • შესქელებული რძე - 1ქილა
  • ალუბალი, უკურკო - 500 გრ
  • ვანილი
მომზადების წესები
1. 12 კვერცხის ცილა ავთქვიფოდ, სანამ კარგად არ გათეთრდება, ნელ-ნელა ჩავაყაროთ 12 ს/კ შაქარი, 12 კვერცხის გული, 12 ს/კ ფქვილი, 2 ს/კ თაფლი, 1 ჩ/კ სოდა გახსნილი 2ს/კ ძმარში, ვანილი და 3 ს/კ კაკაოს ფხვნილი. არ დაგავიწყდეთ, ყველაფერი უნდა დაამატოთ  თანმიმდევრულად და ძალიან ნელა, თან არ შეწყვიტოთ თქვეფა.

2. ცომი გავყოთ ორ ნაწილად და გამოვაცხოთ 180 გრადუსსზე.

3. კრემი: 300 გრ კარაქი კარგად ავთქვიფოთ მიქსერით, შევურიოთ 1 ქილა შესქელებული რძე, 150 გრ მაღალპროცენტიანი, წინასწარ ათქვეფილი ნაღები, ვანილი და ჩავყაროთ დასრესილი ალუბლები.

4. მორთვა: კარგად გაციებული ბისკვიტები გავყოთ შუაზე და გამოგვივა 4 ფენა. ყოველ ფენას წავუსვათ კრემი, ოღონდ არა ბოლოს, რადგან ბოლო ფენას ვასხამთ მინანქარს. შეგიძლიათ მორთოთ ცოცხალი ალუბლებით ან შოკოლადის ფირფიტებით.

გემრიელად მიირთვით
ტეგები:
ტორტი შოკოლადი ალუბალი ნანახია: 24940