პასტა წიწაკის სოუისთ და შემწვარი სტაფილოთი
პასტა წიწაკის სოუისთ და შემწვარი სტაფილოთი
დრო 25წთ
ულუფა 2
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი
ეს ორიგინალური კერძი სწრაფად და მარტივად მზადდება. შეგვიძლია გამოიყენოთ ნებისმიერი სახეობის პასტა

ინგრედიენტები

  • შაქარი - დანის წვერით
  • ნიახური - 1 კონა
  • მწარე წითელი წიწაკა, დაფქული - 1/2 ჩ.კ
  • ზეთი - 1/3 ჭ
  • სტაფილო - 1-2
  • ხახვი - 2
  • ტკბილი წიწაკა - 4
  • პასტა - 250 გ
  • მარილი
მომზადების წესები
წიწაკა, ხახვი და ნიახური წვრილად დავჭრათ, მოვაყაროთ შაქარი და მარილი.

ბოსტნეული მოვათავსოთ ზეთდასხმულ ტაფაზე და მოვშუშოთ.

სტაფილო ავჭრათ წვრილ, მოგრძო ნაჭრებად და 3-4 წუთის განმავლობაში ვადუღოთ, შემდეგ გადავწუროთ და ცოტა წიწაკსა და მარილთან ერთად ზეთში შევბრაწოთ.

მოშუშული ბოსტნეული რომ შეგრილდება, ავთქვიფოთ ბლენდერში. პასტა მოვხარშოთ მდუღარე მარილიან წყალში და გადავწუროთ, შევურიოთ წიწაკის მასა, ზემოდან კი სტაფილოები დავაწყოთ და ისე მივიტანოთ სუფრაზე.