თაფლის ტორტი "მედოკი" ორმაგი კრემით
თაფლის ტორტი "მედოკი" ორმაგი კრემით
დრო 1წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ეს  ტორტი  ძალიან  ბევრი  ჩვენგანის  უსაყვარლესი  დესერტია.  ამჯერად, ცოტა განსხვავებულ  ვარიანტს  შემოგთავაზებთ.

ინგრედიენტები

  • ვანილი
  • კარაქი - 200 გრ
  • შესქელებული რძე - 1 ქილა
კრემი1
  • ფქვილი - 500 გრ
  • კარაქი - 50 გრ
  • სოდა - 1 ჩ/კ
  • თაფლი - 3 სკ
  • შაქარი - 200 გრ
  • კვერცხი - 3 ცალი
კრემი2
  • არაჟანი - 500 გრ
  • შაქარი - 200 გრ
  • ვანილი
მომზადების წესები

1. 3 კვერცხი და 200 გრ შაქარი კარგად ამოვიყვანოთ. ჩავამატოთ 150 გრ თაფლი, 1ჩკ სოდა და 50 გრ კარაქი. მიღებული მასა შემოვდგათ ორთქლის აბაზანაზე, თან ვურიოთ. დაახლოებით 10 წუთის შემდეგ ვუმატებთ 1 ჭიქა ფქვილს და ჩქარ-ჩქარა ვურევთ, რომ არ გაჩდეს კოლტები. ასე ვაგძელებთ კიდევ 2-3 წუთი. გადმოვდგათ ცომი ორთქლის აბაზანიდან და შევურიოთ დარჩენილი ფქვილი. ცომი უნდა ზილოთ სანამ ელასტიური არ გახდება.

2. მიღებული ცომი გავყოთ 8 ნაწილად და თითოეული გავაბრტყელოთ ცხიმწასმულ ქაღალდზე. გამოვაცხოთ 180 გრადუსსზე გახურებულ ღუმელში 3-3 წუთი.

3. გამომცხვარ ფირფიტებს ლამაზად შემოვუსწოროთ გვერდები. ჩამოჭრილი ნარჩენები გავხუხოთ ტაფაზე ან ღუმელში. დავფხვნათ და შევინახოთ მოსართავად.

4. მიქსერით კარგად ამოვიყვანოთ 200 გრ კარაქი და ნელ-ნელა შევურიოთ 1 ქილა შესქელებული რძე. ვუყოთ ვანილი და დავდგათ.

5. ცალკე ჯამში 500 გრ არაჟანს ნელ-ნელა ჩავაყაროთ 200 გრ შაქარი. რა თქმა უნდა, თან მიქსერით ვთქვიფოთ.

6. მომზადება: ავიღოთ გამომცხვარი ფენებიდან ერთი და წავუსვათ არაჟნის კრემი. დავაფაროთ მეორე ფენა და მას წავუსვათ შესქელებული რძის კრემი. ასე გავიმეოროთ რიგ-რიგობით. ბოლო ფენას წავუსვათ კრემი და მოვაყაროთ ჩვენი გამზადებული ნაფხვენები.

ტეგები:
ტორტი დესერტი თაფლი ნანახია: 68003