1. 500 გრ ალუბალს გამოვაცალოთ კურკა, დავაყაროთ 1 ჭიქა შაქარი და დავდგათ ოთახის ტემპერატურაზე.2. 5 კვერცხის გული, 2 ჭიქა შაქარი და 250 გრ კარაქი ან მარგარინი ავთქვიფოთ მიქსერით. ჩავუმატოთ 1 ჩკ სოდა, ვანილი, მარილი, 2 სკ კაკაო, 2,5-3 ჭიქა ფქვილი და მოვზილოთ მაგარი ცომი.3. 5 კვერცხის ცილა ამოვიყვანოთ, სანამ ღრუბელივით მასას არ მივიღებთ და ძალიან მცირე ულუფებით ჩავაყაროთ 2,5 ჭიქა შაქარი. ვუყოთ ვანილი.4. მომზადებული ცომი გავაბრტყელოთ ცხიმწასმულ ფორმაზე, ლამაზად ამოვუწიოთ გვერდები და შევდგათ 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 15 წუთი. დრო რომ გავა ფრთხილად გამოვიღოთ, მოვასხათ დაშაქრული ალუბალი. ზემოდან ლამაზად მოვასწოროთ ბეზე და შევდგათ ღუმელში, სანამ ბეზე ოდნავ არ მოიბრაწება.5. მოვრთოთ დაკონსერვებული ალუბლით ან მოვაწუწოთ მინანქარი.გემრიელად მიირთვით !