ალუბლის ნამცხვარი
ალუბლის ნამცხვარი
დრო 30წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი
ულამაზესი და უგემრიელესი დესერტის მარტივი რეცეპტი.

ინგრედიენტები

  • კვერცხის გული - 5 ცალი
  • შაქარი - 2 ჭიქა
  • დარბილებული კარაქი ან მარგარინი - 250 გრ
  • სოდა ძმრით - 1 ჩ/კ
  • მარილი - 1/4 ჩკ
  • ფქვილი - 2,5 - 3 ჭიქა
  • ვანილი
გულსართი
  • ალუბალი - 500 გრ
  • შაქარი - 1 ჭიქა
ბეზე
  • კვერცხის ცილა - 5 ცალი
  • შაქარი - 2,5 ჭიქა
  • ვანილი
მომზადების წესები
1.  500  გრ  ალუბალს  გამოვაცალოთ  კურკა,  დავაყაროთ  1  ჭიქა  შაქარი  და  დავდგათ  ოთახის  ტემპერატურაზე.

2.  5 კვერცხის  გული,  2 ჭიქა  შაქარი  და  250 გრ კარაქი ან  მარგარინი  ავთქვიფოთ  მიქსერით.  ჩავუმატოთ  1 ჩკ  სოდა,  ვანილი,  მარილი, 2 სკ  კაკაო,  2,5-3  ჭიქა  ფქვილი  და  მოვზილოთ  მაგარი  ცომი.

3.  5  კვერცხის  ცილა  ამოვიყვანოთ,  სანამ  ღრუბელივით  მასას  არ  მივიღებთ  და  ძალიან  მცირე  ულუფებით  ჩავაყაროთ  2,5  ჭიქა  შაქარი.  ვუყოთ  ვანილი.

4.  მომზადებული  ცომი  გავაბრტყელოთ  ცხიმწასმულ  ფორმაზე,  ლამაზად  ამოვუწიოთ  გვერდები  და  შევდგათ  180  გრადუსზე  გახურებულ  ღუმელში  15  წუთი.   დრო  რომ  გავა  ფრთხილად  გამოვიღოთ,  მოვასხათ  დაშაქრული  ალუბალი.  ზემოდან  ლამაზად  მოვასწოროთ  ბეზე  და  შევდგათ  ღუმელში,  სანამ  ბეზე  ოდნავ  არ  მოიბრაწება.

5.  მოვრთოთ  დაკონსერვებული  ალუბლით  ან  მოვაწუწოთ  მინანქარი.

გემრიელად  მიირთვით !

ტეგები:
ნამცხვარი დესერტი ალუბალი ნანახია: 21740