მარწყვის რახათ - ლუხუმი
მარწყვის რახათ - ლუხუმი
დრო 20წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი
ყველასათვის  საყვარელი, ეგზოტიკური ტკბილეული

ინგრედიენტები

  • მარწყვი - 200 გრ
  • შაქრის პუდრა - 150 გრ
  • ჟელატინი - 15 გრ
  • ლიმონის წვენი - 2 სკ
მომზადების წესები
1. ბლენდერით დავაქუცმაცოთ მარწყვი, დავაყაროთ ჟელატინი, ამოვურიოთ და ცოტა ხანი დავდგათ.

2. დავუმატოთ  შაქრის პუდრა, ჩავასხათ ლიმონის წვენი და შემოვდგათ ნელ ცეცხლზე, თან ვურიოთ. (არ მივიყვანოთ ადუღებამდე)

3. მიღებული მასა გადმოვდგათ ცეცხლიდან, გავაგრილოთ.   ავთქვიფოთ მიქსერით დაახლოებით 5-6 წუთი, სანამ არ  გასქელდება  და  გაღიავდება.

4. ჩავასხათ მოგრძო ფორმაში და შევდგათ მაცივარში 5 საათი.

5. დავჭრათ პატარა კუბიკებად და მოვაყაროთ შაქრის პუდრა.
ტეგები:
დესერტი მარწყვი ჟელატინი ნანახია: 14601