ყველის წვნიანი ფრანგულად
ყველის წვნიანი ფრანგულად
დრო 30წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი
უგემრიელესი  და  მარტივად  მოსამზადებელი  წვნიანი, მათთვის  ვისაც  წვნიანებზე  დაძალება  სჭირდებათ.

ინგრედიენტები

  • ქათმის ფილე - 4 ცალი
  • ხახვი - 1 ცალი
  • კარტოფილი - 5-6 ცალი
  • მარილი - 1 ჩ/კ
  • დაფნა - 3-4 ფოთოლი
  • შავი წიწაკის მარცვლები - 5-6 ცალი
  • სტაფილო - 1 ცალი
  • კარაქი - 20 გრ
  • გახეხილი ყველი - 150 გრ
მომზადების წესები
1. მოათავსეთ ქვაბში ხორცი, დაასხით წყალი და შემოდგით ცეცხლზე. როგორც კი დუღილს დაიწყებს ჩაამატეთ 1 ჩკ მარილი, შავი წიწაკის მარცვლები და 2-3 დაფნის ფოთოლი. ადუღეთ 20 წუთი და ამოალაგეთ ხორცი.

2. დაჭერით კარტოფილი. ჩაყარეთ ბულიონში და ხარშეთ 5-7 წუთი.

3. კარაქში მოშუშეთ ალყა-ალყა დაჭრილი ხახვი. დაუმატეთ დახეხილი სტაფილო. ჩაამატეთ ბულიონში და გააგრძელეთ ხარშვა კიდევ 5-7 წუთი.

4. კუბიკებად დაჭერით მოხარშული ხორცი და მოათავსეთ ბულიონში. დატოვეთ ცეცხლზე 3-4 წუთი.

5. ბოლოს უყავით დახეხილი უმარილო ყველი, მარილი, წიწაკა. ამოურიეთ და გამორთეთ ცეცხლი.

სუფრასთან მიტანამდე მოაყარეთ წვრილად დაჭრილი ცოცხალი მწვანილი.

გემრიელად  მიირთვით !
ტეგები:
წვნიანი ბოსტნეული ყველი ნანახია: 12628