ჟოლოს სამარხვო ტარტი
ჟოლოს სამარხვო ტარტი
დრო 40წთ
ულუფა 1
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი
უგემრიელესი  და  ეკონომიური  საზაფხულო  დესერტი.

ინგრედიენტები

  • მარგარინი - 250 გრ
  • შაქარი - 1 ჭიქა
  • მაიონეზი (სამარხვო) - 150 გრ
  • სოდა - 1/2 ჩკ
  • ფქვილი - რასაც შეიზელს
  • ვანილი
გულსართი
  • ჟოლო - 1 კგ
  • შაქარი - 1 ჭიქა
  • სახამებელი - 1 სკ
მომზადების წესები
1.  ცომი:  250  გრ  მარგარინი  ამოიყვანეთ  1  ჭიქა  შაქართან,  უყავით  150 გრ  სამარხვო  მაიონეზი,  1/2  ჩკ  სოდა,  1/4  ჩკ  მარილი,  ვანილი  და  ფქვილი  რასაც  შეიზელს,  რომ  მივიღოთ  სქელი, მაგრამ  ფაფუკი  ცომი. 

2.  გულსართი:  1 კგ  ჟოლო  მიქსერით  ათქვიფეთ  0,5 ჭიქა  შაქართან,  სულ რამოდენიმე  წამი, ჟოლო  ფაფად  არ  უნდა  აქციოთ.  დაამატეთ   1 სკ  სახამებელი.

3. მომზადება:  ცხიმწასმულ  ფორმაში  გააბრტყელეთ  ცომი,  კარგად  ამოაკარით  კიდეებს  (შეგიძლიათ  გამოიყენოთ  ტარტალეტკის  პატარა  ფორმებიც).  გამოაცხვეთ  200  გრადუსზე.  რომ  გამოშრება,  გამოიღეთ  და  ზემოდან  მოასხით  მომზადებული  ჟოლოს  მასა.  კვლავ  შედგით  ღუმელში  და  დატოვეთ  5-7 წუთი.

4. ცხობას  რომ  მორჩებით,  მოაწყვეთ  ცოცხალი  ჟოლო  და  მოაყარეთ  შაქრის  პუდრი.

გემრიელად  მიირთვით !