მჭადი-ბებოს რეცეპტით
დრო 30წთ
ულუფა 10
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

თუკი  გსურთ,  მჭადი  ოქროსფერი  და  ფუმფულა  გამოვიდეს.

ინგრედიენტები

  • მარილი - გემოვნებით
  • თბილი წყალი - რასაც შეიზელს
  • სიმინდის ფქვილი - 500 გრ
  • ზეთი შესაწვავად
მომზადების წესები

სიმინდის  ფქვილს  შეურიეთ  მარილი  და  მოზილეთ  თბილი  წყლით.  ცომი  უნდა  იყოს  თხელი,  რადგან  უნდა  გააჩეროთ  20-30  წუთი.  ამ  დროის განმავლობაში    ცომი  სქელდება.  
სველი  ხელით  ამოიღეთ  ერთნაირი  ზომის  ბურთულები, გააბრტყელეთ  და  გამოაცხვეთ  ცხელ  ტაფაზე,  ბლომად  ზეთში.

ტეგები:
მჭადი ფქვილი სიმინდი იმერეთი ნანახია: 150031