1. მოვამზადოთ შოკოლადის განაში:ნაღები და თაფლი შევურიოთ ერთმანეთს, შემოვდგათ საშუალო ცეცხლზე და მივიყვანოთ ადუღებამდე, თან ვურიოთ. გადმოვდგათ და დავასხათ დატეხილ შოკოლადის ფილას, თან ჩქარ-ჩქარა მოვურიოთ რომ შოკოლადი დადნეს, ჩავამატოთ კარაქი, კონიაკი, ვანილი კარგად ამოვურიოთ, გავაგრილოთ და შევდგათ მაცივარში 8 საათი.2. ბისკვიტი:4 კვერცხი და შაქარი მიქსერით კარგად ამოვიყვანოთ. ჩავამატოთ გამდნარი კარაქი, 1 ქილა არაჟანი 1 ჩკ სოდით, ვანილი,მარილი, კაკაო და ფქვილი. ნივიღებთ თხელი კონზისტენციის ცომს, რომელიც შეგიძლიათ გაყოთ და ორ ნაწილად გამოაცხოთ ან გამოაცხოთ ერთიანად და გაგრილების შემდეგ გაყოთ ორად. ბისკვიტი ცხვება 200 გრადუსზე, ცხიმწასმულ მაღალ ფორმაში.3. მომზადება: 8 საათის შ ემდეგ გამოვიღოთ შოკოლადის განაში მაცივრიდან და მიქსერით ავთქვიფოთ.ბისკვიტი გავყოთ შუაზე, დავნამოთ 2სკ ყავის, 1/2 ჭიქა შაქრის, 2 სკ კონიაკის და 1 ჭიქა წყლის ნაყენით. წავუსვათ მომზადებული შოკოლადის კრემი და ლამაზად გავაფორმოთ გარედანაც იგივე კრემით.გემრიელად მიირთვით !