ლაჰმაჯუნი
ლაჰმაჯუნი
დრო 1წთ
ულუფა 4
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი
ლაჰმაჯუნი აღმოსავლური ფასთ-ფუდია, წააგავს პიცას. გავრცელებულია არაბეთსა და თურქეთში.
მის მოსამზადებლად დაგჭირდებათ ჩვეულებრივი საფუვრიანი ცომი.


ინგრედიენტები

  • საფუვრიანი ცომი - 1200 გრ
  • საქონლის ფარში - 300 გრ
  • პომიდორი - 2 ცალი
  • ხახვი - 1 ცალი
  • ოხრახუში - 5-6 ღერი
  • ნიორი - 2 კბილი
  • მარილი და წიწაკა - გემოვნებით
მომზადების წესები
მომზადება:

წვრილად დავჭრათ ხახვი, ნიორი, ოხრახუში, პამიდორი (წვენიანად) და შევურიოთ ფარშს. დავუმატეთ მარილი და პილპილი.
აფუებული ცომი დავყოთ საშუალო გუნდებად და ვაცალოთ ხელახლა ამოფუება. გავაბრტყელოთ ძალიან თხლად, ზემოდან გადავუსვათ 1-2 ს.კ. ფარში და გამოვაცხოთ 250 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში რამდენიმე წუთი.

მზა ლაჰმაჯუნებს მოვასხათ ლიმონის წვენი, დავუმატოთ ცოცხალი ბოსტნეულის სალათა (სალათი, კიტრი, პამიდორი, ხახვი, ყველი), გადავახვიოთ და მივირთვათ.


ჟურნალი  "გემრიელია".  (გამოდის  თვეში  ერთხელ)
ტეგები:
ფარში სალათა ლაჰმაჯუნი ნანახია: 14535