ტარტალეტკები - მკითხველის თხოვნით
დრო 90წთ
ულუფა 18
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

გემრიელი  ტარტალეტკები  მოხარშული  კრემით.

ინგრედიენტები

  • კონიაკი - 2 სკ
  • კარაქი - 400 გრ
  • მდუღარე წყალი - 1 ლ
  • მარილი - 1/4 ჩკ
  • ვანილი - 1 შეკვრა
  • შაქარი - 1,5 ჭიქა
  • ფქვილი - 1 ჭიქა
კრემი
გულსართი
  • ნებისმიერი ჯემი
  • ფქვილი - რასაც შეიზელს
  • მარილი - 1/4 ჩკ
  • სოდა - 1/2 სკ
  • მაიონეზი - 150 გრ
  • შაქარი - 1 ჭიქა
  • მარგარინი - 250 გრ
მომზადების წესები
1. ცომი: 250 გრ მარგარინი ამოიყვანეთ 1 ჭიქა შაქართან, უყავით 150 გრ  მაიონეზი, 1/2 ჩკ სოდა, 1/4 ჩკ მარილი, ვანილი და ფქვილი რასაც შეიზელს, რომ მივიღოთ სქელი, მაგრამ ფაფუკი ცომი.

2.  ტარტალეტკის  ფორმებს  კარგად  ამოაკრით  ცომი  და  გამოაცხვეთ  200  გრადუსზე.

3.  მომზადება:  გამომცხვარ,  გაგრილებულ  ტარტალეტკებს  გულში  ჩაუდეთ  ნებისმიერი  ხილის  ჯემი  და  მორთეთ  კრემით.

4.  კრემი:  1  ჭიქა  ფქვილს  შეურიეთ  1,5  შაქარი,  ვანილი,  მარილი  და  დაასხით  1 ლ  მდუღარე  წყალი.  შემოდგით  საშუალო  ცეცხლზე  და  თან  ურიეთ  სანამ  არ  გასქელდება.  გასქელების  შემდეგ  ფაფა  ცეცხლზე  დატოვეთ  2-3  წუთი,  გადმოდგით  და  გააცივეთ.

5.  400  გრ კარაქი  ამოიყვანეთ  მიქსერით,  ჩაასხით  2 სკ  კონიაკი,  ჩაყარეთ  ვანილი  და  შეურიეთ  მომზადებულ  ფაფას.



ტეგები:
ნამცხვარი დესერტი ტარტალეტკა ნანახია: 44814