ტორტი შოკოლადის და ჟოლოს კრემით
ტორტი შოკოლადის და ჟოლოს კრემით
დრო 90წთ
ულუფა 15
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი
თუკი  გსურთ  სეზონმა  გემრიელად  ჩაიაროს,  აუცილებლად  დააგემოვნეთ  ეს ტორტი.

ინგრედიენტები

  • კვერცხი - 12 ცალი
  • შაქარი - 12 სკ
  • ფქვილი - 12 სკ
  • თაფლი - 2 სკ
  • ვანილი - 1 შეკვრა
  • კაკაო - 3 სკ
  • სოდა ძმრით
კრემი
  • კვერცხის გული - 5 ცალი
  • შაქარი - 2 ჭიქა
  • ფქვილი - 1 ჭიქა
  • რძეა ან წყალი - 1 ლ
  • ხსნადი ყავა - 2 სკ
  • ვანილი - 2 შეკვრა
  • მარილი - 1/4 ჩკ
  • კარაქი - 400 გრ
  • კონიაკი - 2 სკ
  • კაკაო - 3 სკ
  • ჟოლო - 200 გრ
მომზადების წესები
1. ბისკვიტი:

12  კვერცხის  ცილა  ათქვიფეთ  გათეთრებამდე,  ნელ-ნელა  ჩააყარეთ  12  სკ  შაქარი, 12  კვერცხის  გული,  ვანილი,  3  სკ  კაკაო,  1  ჩკ  სოდა  გახსნილი  2  ჩკ  ძმარში, 2 სკ  თაფლი,   12  სკ  ფქვილი.

მიღებული  მასა  გაყავით  ორად  და  გამოაცხვეთ   ცხიმწასმულ,  მრგვალ  ფორმაში   200  გრადუსზე.

2.  კრემი:

5  კვერცხის  გული  ამოიყვანეთ  2  ჭიქა  შაქართან,  შეურიეთ  1,5  ჭიქა  ფქვილი,  ვანილი,  მარილი,  2  სკ  ხსნადი  ყავა,  დაასხით  1 ლ  ადუღებული  წყალი  ან  რძე,  თან  ჩქარ-ჩქარა  ურიეთ,  რომ  კოლტები  არ  გაუჩდეს.   შემოდგით  კრემი  საშუალო  ცეცხლზე  და  მორევით  მიიყვანეთ  ადუღებამდე.  ადუღების  შემდეგ  აუცილებლად  დატოვეთ  ცეცხლზე  2-3  წუთი.   

400  გრ  კარაქი  ათქვიფეთ  მიქსერით,  ჩაასხით  2  სკ  კონიაკი,  შეურიეთ  კარგად  გაცივებული   კრემის  ფაფას,  უყავით  2  სკ  კაკაო,  ვანილი  და  ჩააყარეთ  წინასწარ  გარეცხილი  და  კარგად  გამშრალი  ჟოლო.  ჟოლოს  ჩაყრის  შემდეგ  კრემს  2-3-ჯერ  შემოატარეთ  მიქსერი,  რათა ხილი  ძალიან  არ  დასრისოთ.

3. მომზადება:

ტორტის  ერთ  ფენას  წაუსვით  კრემი,  დაადეთ  მეორე  ფენა  და  დარჩენილი  კრემით  ლამაზად  მორთეთ   გარედან.  თავზე  მოაწყვეთ  ცოცხალი  ჟოლოს  ნაყოფი.

(შეგიძლიათ  წინასწარ  ცალკე  დასრისოთ  ჟოლო  და  ჯერ  ის  მოაფინოთ  ტორტს  შუაგულში  და  შემდეგ  წაუსვათ  კრემი)


გემრიელად  მიირთვით!
ტეგები:
ტორტი დესერტი თაფლი ჟოლო ნანახია: 9471