"ტყემალი" - მკითხველის თხოვნით
დრო 90წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი
მოამზადეთ  "ტყემალი"  ამ  რეცეპტით  და  სუფრასთან  მხოლოდ  მასზე  ილაპარაკებენ.

ინგრედიენტები

  • ტყემალი - 2 კგ
  • აყვავებული ქინძი - 100 გრ
  • კამა - 100 გრ
  • ნიორი - 5-6 კბილი
  • დაფქული წითელი წიწაკა - 1 ჩკ
  • მარილი - გემოვნებით
  • შაქარი - გემოვნებით
მომზადების წესები
1.  ტყემალს  მოაცალეთ  ყუნწები,  ჩაყარეთ  ქვაბში  და  დადგით  ძალიან  ნელ  ცეცხლზე,  რათა  წვენის  შეყენება  მოასწროს  და  არ  ჩაგეწვათ.  რომ  მოიხარშება (ადუღებიდან  მალევე  მოხარშულია)  გადმოდგით  და  გააცივეთ.

2.  გარეცხეთ  აყვავილებული ქინძი  და  კამა,  გაატარეთ  ხორცსაკეპში  ნიორთან ერთად.

3.  მოხარშული  ტყემალი  გახეხეთ  ცხრილზე, შეაზავეთ  გატარებული  მწვანილით,  უყავით  მარილი,  მსხვილად  დაფქვილი  წითელი  წიწაკა,  შაქარი  და  თუ  სქელი მოგეჩვენათ  გაათხელეთ   საკუთარი  წვენით  ან  წყლით.

4.  გააჩერეთ  1  საათი,  გაუსინჯეთ  გემო  და  მხოლოდ  შემდეგ  ჩაამატეთ  მარილი  ან  წიწაკა,  თუკი  მოგეჩვენათ  რომ  სიცხარე  აკლია.

ამ  წესითვე  შეგძლიათ  მოამზადოთ  ზამთრისთვის  შესანახი  ტყემალი,  უბრალოდ დაუმატეთ   ასპირინი (კონსერვებისთვის).

ტეგები:
სოუსი ტყემალი ნანახია: 96455