გახსოვდეთ, მურაბა უმჯობესია მოხარშოთ მცირე პორციებად. მაყვლის მურაბის მოხარშვისას ერთ ჯერზე ნუ გამოიყენებთ 2 კილოზე მეტ ნაყოფს და არ შეაყოლოთ ნაყოფს წყალი თუ გსურთ თქვენი მურაბა სქელი კონსისტენციის გამოვიდეს. 1. გარეცხეთ მაყვალი, დაყარეთ თუშფალანგზე, რათა კარგად დაიწუროს. დააყარეთ შაქარი და დატოვეთ მთელი ღამე. 2. დილით საკმარისი წვენი ექნება, რომ არ მიიწვას და შეგიძლიათ შემოდგათ ნელ ცეცხლზე, წამოადუღეთ და გადმოდგით. 3. 20 წუთის შემდეგ კვლავ შემოდგით ცეცხლზე და ხარშეთ 20-25 წუთი. ცხლადვე ჩაასხით დასტერილებულ ქილებში და მჭიდროდ დაახურეთ თავი. წარმატებებს გისურვებთ!