ყაბაყის მარინადი
ყაბაყის მარინადი
დრო 20წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი
ამის  შემდეგ,  ეს  მარინადი  ყოველთვის  გექნებათ  მაცივარში.

ინგრედიენტები

  • მარილი და წიწაკა - გემოვნებით
  • ძმარი - 2 სკ
  • ნიორი - 4-5 კბილი
  • ზეითუნის ზეთი - 2 სკ
  • ფრანგული მდოგვი - 2 სკ
  • ყაბაყი - 4 ცალი
მომზადების წესები
დაჭერით ყაბაყი სიგრძეზე, ჩაყარეთ ადუღებულ, მარილიან წყალში და ხარშეთ 5 წუთი. ამოალაგეთ თუშფალანგზე და დააცადეთ კარგად დაიწუროს.

2 სკ ფრანგულ მდოგვს შეურიეთ 2 სკ ზეითუნის ზეთი, დაჭრილი ოხრახუში და კამა, 4-5 კბილი დაჭყლეტილი ნიორი, ძმარი, მარილი,  წიწაკა და მომზადებული მარინადით კარგად შეაზავეთ ყაბაყი. ჭურჭელს დააფარეთ თავი და შედგით მაცივარში 2-3 საათით.

სუფრასთან მიტანისას მოაყარეთ ალყა-ალყა დაჭრილი ხახვი.