ვაშლის ნამცხვარი ბეზეთი
ვაშლის ნამცხვარი ბეზეთი
დრო 60წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი
უნაზესი  ნამცხვარი, რომელიც  აუცილებლად  გახდება   თქვენი  ოჯახის  ფავორიტი.

ინგრედიენტები

  • კვერცხის გული - 6 ცალი
  • შაქარი - 2 ჭიქა
  • მაწონი - 500 გრ
  • სოდა - 1 ჩკ
  • კარაქი (მარგარინი) - 250გრ
  • ვანილი - 1 შეკვრა
  • მარილი - 1/4 ჩკ
  • ფქვილი - 4 ჭიქა
გულსართი
  • ვაშლი ან სეზონური ხილი
ბეზე
  • კვერცხის ცილა - 6 ცალი
  • შაქარი - 1,5 ჭიქა
  • ვანილი
მოსართავად
  • გამდნარი შოკოლადი - 1 ფილა
მომზადების წესები
1.  კვერცხის  გული  და  შაქარი  კარგად  ამოვიყვანოთ, ჩავამატოთ  გამდნარი  კარაქი,  მაწონი  სოდით, ვანილი, მარილი  და  ფქვილი.  მიღებული  ცომი  ჩავასხათ  ცხიმწასმულ  ფორმაში  და  ზემოდან  მოვაწყოთ  თხლად   დაჭრილი  ვაშლი  ან  რაიმე  სხვა  სეზონური  ხილი.
გამოვაცხოთ  180  გრადუსზე  გახურებულ  ღუმელში.

2.  კვერცხის  ცილა  ავთქვიფოთ  სანამ  ღრუბელივით  მასას  არ  მივიღებთ,  ძალიან  ნელ-ნელა  ჩავამატოთ  შაქარი, ვანილი  და  ვთქვიფოთ  სანამ  შაქარი  არ  გადნება.

3.  ბისკვიტი  გამოცხობამდე  3-5  წუთით  ადრე  გამოვიღოთ  ღუმელიდან  და  ძალიან  სწრაფად, თანაბრად  წავუსვათ  გამზადებული  ბეზე.  ისევ  შევდგათ  ღუმელში და  დავტოვოთ  სანამ  ბეზე  ოდნავ  ოქროსფრად  მოიბრაწება.

4.  რომ  გაგრილდება  მოვაწუწოთ  გამდნარი  შავი  შოკოლადი.

გემრიელად  მიირთვით!