1. კარგად გარეცეხეთ მოზრდილი კარტოფილები. ჩანგლით ჩაჩხვლიტეთ ზედა და ქვედა მხარეები. ამოსვარეთ მარილში და ზეთში და შეწვით 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში.2. შემწვარი კარტოფილები გავჭრათ შუაზე, ფრთხილად ამოვაცალოთ გული.3. ამოცლილი გულები დაჭყლიტეთ კარაქთან ერთად, უყავით მარილი, შავი წიწაკა, არაჟანი, გახეხილი ყველი. ამ მასით ამოავსეთ გამზადებული კარტოფილები და შედგით ღუმელში 5-7 წუთი.4. გამზადებულს ცხლადვე მოაყარეთ დაჭრილი ბეკონი და მწვანე ხახვი.