ძველებური ფუნთუშები
ძველებური ფუნთუშები
დრო 120წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი
გემრიელი  და  სუპერ  ფუმფულა  ფუნთუშები, მარტივი  ინგრედიენტებით.

ინგრედიენტები

  • თბილი რძე - 250 მლ
  • საფუარი - 1,5 სკ
  • კარაქი - 60 გრ
  • შაქარი - 100 გრ
  • მარილი - 1/4 ჩკ
  • ვანილი - 2 შეკვრა
  • კვერცხი - 1 ცალი
  • ცედრა ან ლიმონის წვენი - 1 ლიმონის
  • ფქვილი - 500 გრ
მომზადების წესები
1.  გახსენით  საფუარი  თბილ  რძეში,  მარილთან  და  შაქართან  ერთად  და  დაელოდეთ  5 წუთი.

2.  გაადნეთ  კარაქი,  დაასხით  შაქარს,  მოურიეთ  და  შეათქვიფეთ  კვერცხი,  ჩაყარეთ  მარილი  და  ლიმონის  ცედრა  ან  ერთი  ლიმონის  წვენი.

3.  შეაერთეთ  ორივე  მასა  და  ფქვილით  მოზილეთ  ცომი, ამუშავეთ  10  წუთი, შეფუთეთ  და  დადგით  თბილ  ადგილას,  სანამ  ორჯერ  მოიმატებს  ზომაში.

4.  აფუებული  ცომიდან  ამოქენით  გუნდები  ზეთიანი  ხელებით,  დაალაგეთ  ცხიმმოსმულ  ზეთიან  სინზე  და  გააჩერეთ  30  წთ  ასაფუებლად.

5.  გამოაცხვეთ  200  გრადუსზე.  გაგრილებულს  მოაყარეთ  შაქრის  პუდრი.

გემრიელად  მიირთვით!