ბადრიჯანი ყველით - განსხვავებული კერძის რეცეპტი
დრო 60წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი
გემრიელი  და  ლამაზი  კერძი.

ინგრედიენტები

  • ბაზილიკი ან რეჰანი - 1-2 ღერი
  • ოხრახუში - 4-5 ღერი
  • ხახვი - 1 თავი
  • ნიორი - 2-3 კბილი
  • პომიდორი - 3 მოზრდილი
  • კვერცხი - 2 ცალი
  • პურის საფანელი - 2 სკ
  • უმარილო ყველი ან სულგუნი - 200 გრ
  • ბადრიჯანი - 2 ცალი
  • მარილი და წიწაკა - გემოვნებით
მომზადების წესები
1.  გარეცხილ  ბადრიჯნებს  მოაჭერით  ყუნწი,  დაჭერით  თხლად  სიგრძეზე.   შეწვით  ზეთიან  ტაფაზე  ორივე  მხრიდან.

2.  იგივე  ტაფაზე  მოშუშეთ  თხლად  დაჭრილი  ხახვი,  ნიორი, გახეხილი  პომიდორი.  უყავით  მარილი,  წიწაკა  და  დაჭრილი  მწვანილები.

3.  შეურიეთ ერთმანეთს  გახეხილი ყველი,  პურის  საფნელი,  კვერცხი,  მარილი  და  შავი  წიწაკა.

4.  მომზადება:  შემწვარ  ბადრიჯნებში გადაახვიეთ  1 სკ  მომზადებული ყველის გულსართი,  ჩაალაგეთ  ცეცხლგამძლე  ჭურჭელში,  მოასხით  პომიდვრის  სოუსი,  მოაყარეთ  გახეხილი  ყველი  და  შედგით  180  გრადუსზე  გახურებულ  ღუმელში  სანამ  თავი  მოებრაწება.

გემრიელად  მიირთვით!