ალუბლის ნამცხვარი
ალუბლის ნამცხვარი
დრო 60წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი
ნაზი  და  მარტივად  მოსამზადებელი  სეზონური  ნამცხვარი.

ინგრედიენტები

  • კარაქი - 250გრ
  • შაქარი - 2,5 ჭიქა
  • კვერცხი - 4 ცალი
  • არაჟანი - 500 გრ
  • სოდა - 1 ჩკ
  • ფქვილი - 4 ჭიქა
  • ვანილი - 1შეკვრა
  • მარილი - 1/4 ჩკ
  • ალუბალი - 500 გრ
მომზადების წესები
1. გარეცხეთ  მწიფე  ალუბლები  და  ამოაცალეთ  კურკა. 

2. მიქსერით  ათქვიფეთ   კარაქი  და  შაქარი, თითო-თითოდ  შეათქვიფეთ  კვერცხი,  ჩაასხით  არაჟანი  სოდით, ჩაყარეთ  ვანილი, მარილი  და  ფქვილი.

3.  მომზადებული  ცომი  ჩაასხით  ცხიმწასმულ  ფორმაში, თავზე  მოაწყვეთ  ალუბალი  და  გამოაცხვეთ  180 გრადუსზე  გახურებულ  ღუმელში.

4.  გააგრილეთ  და  მოაყარეთ  შაქრის  პუდრი.
ტეგები:
ნამცხვარი დესერტი ალუბალი ხილი ნანახია: 29403