ყველაზე ფაფუკი ხაჭაპური
ყველაზე ფაფუკი ხაჭაპური
დრო 120წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ფქვილი - 1 კგ
  • თბილი წყალი ან რძე - 500 მლ
  • საფუარი - 1,5 სკ
  • შაქარი - 1 სკ
  • მარილი - 1/2 ჩკ
  • ზეთი - 1/3 ჭიქა
  • იმერული ჭყინტი ყველი - 500 გრ
  • რძე ან არაჟანი
  • კარაქი თავზე მოსასმელად
მომზადების წესები
1.  თბილ  წყალში  გახსენით  საფუარი,  მარილი,  შაქარი  და  დადგით  5-10  წუთი.  ფქვილი  დაყარეთ  გროვად,  გაუკეთეთ  ღრმული,  ჩაასხით  ამ  ღრმულში  მომზადებული  საფუარი  და  მოზილეთ  ცომი  ერთგვაროვანი  მასის  მიღებამდე.  ბოლოს  დაასხით  ზეთი  და  კარგად  კიდევ  ერთხელ  გადაზილეთ.  შეფუთეთ  და  დადგით  ასაფუებლად.

2.  გახეხეთ  ყველი,  დაასხით  რძე  ან  არაჟანი,  ოღონდ  ძალიან  არ  გაათხელოთ.

3.  ცომი  რომ  აფუვდება, ამოქენით  გუნდები  და  დააწყვეთ  ფქვილმოყრილ  ზედაპირზე.
10  წუთის  შემდეგ  გააბრტყელეთ  გუნდები,  ჩაუდეთ  გულში  ყველი,  ყველს  მოაყარეთ  ფქვილი  და  შეუკარით  თავი.  გააბრტყელეთ  ორივე  მხრიდან  და  გამოაცხვეთ  250  გრადუსზე  გახურებულ  ღუმელში  ან  ტაფაზე.

გამომცხვარს  თავზე  მოუსვით  კარაქი.
ტეგები:
ცომი ყველი ფქვილი ხაჭაპური ნანახია: 151932