"პეჩენიები" კარამელით და თხილით
"პეჩენიები" კარამელით და თხილით
დრო 60წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი
უგემრიელესი  და  მარტივად  მოსამზადებელი  დესერტი.

ინგრედიენტები

  • ფქვილი - 1 ჭიქა
  • შაქარი - 4 სკ
  • კარაქი - 120 გრ
  • მწიკვი მარილი
  • ვანილი - 1 შეკვრა
  • შესქელებული რძე - 400 გრ
  • ყავისფერი შაქარი (თუ არ გაქვთ - თეთრი) - 4 სკ
  • კარაქი - 50 გრ
  • რძიანი შოკოლადი - 150 გრ
  • თხილი (მოხალული) - 50 გრ
მომზადების წესები
1.  მიქსერით  შეურიეთ  ერთმანეთს  ფქვილი  და  კარაქი,  ჩაამატეთ  შაქარი, მარილი  და  ვანილი. საცხობ  ფორმას    ჩაუფინეთ  ქაღალდი,  მოუსვით  ცხიმი  და  გააბრტყელეთ  ზედ  მომზადებული  ცომი.  შედგიტ  180  გრადუსზე  გახურებულ  ღუმელში  15-20  წუთი.  გამოიღეთ  და  გააგრილეთ.

2.  მოათევსეთ  ქვაბში  შაქარი, კარაქი  და  შესქელებული  რძე,  საშუალო  ცეცხლზე  მიიყვენეთ  ადუღებამდე  ისე  რომ  არ  შეწყვიტოთ  მორევა.  შემდეგ  დაუწიეთ  ცეცხლს  და  ხარშეთ  კრემი  კიდევ  ხუთი  წუთი,  სანამ  ფერს  არ  შეიცვლის  და  მოშორდება  ქვაბის  კედლებს.  გადმოდგით  და  თანაბრად  გაანაწილეთ  ბისკვიტის  ზედაპირზე.  დაელოდეთ  შეგრილებას.

3.  ნამცხვარს  ზემოდან  მოაყარეთ  დაჭრილი  ან  მთელ-მთელი  თხილი,  მოასხით  ორთქლზე  გამდნარი  შოკოლადი  და  გრილ  ადგილას  გააჩერეთ  1 სთ.

გემრიელად  მიირთვით!