"კიევური ტორტის" ერთ-ერთი საუკეთესო რეცეპტი
"კიევური ტორტის" ერთ-ერთი საუკეთესო რეცეპტი
დრო 180წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • კვერცხის ცილა - 7 ცალი
  • შაქრის პუდრი - 50 გრ
  • თხილი (მოხალული) - 150 გრ
  • შაქარი - 185 გრ
  • ფქვილი - 50 გრ
  • მარილი - 1/4 ჩკ
  • ვანილი - 1 შეკვრა
კრემი
  • რძე - 150 მლ
  • შაქრის პუდრი - 200 გრ
  • კვერცხი - 1 ცალი
  • კარაქი - 250 გრ
  • კაკაო - 1 სკ
  • კონიაკი - 1 სკ
  • ვანილი - 1 შეკვრა
მომზადების წესები
1. დააბლენდერეთ მოხალული თხილი, შეურიეთ შაქარი, ფქვილი, ვანილი  და  მარილი.  კვერცხის  ცილა  ათქვიფეთ  გათეთრებამდე, ნელ-ნელა შეათქვიფეთ ჯერ შაქრის  პუდრი,  შემდეგ  კი  მომზადებული  თხილიანი  მასა.

2. ორ ცალ საცხობ ფორმას ჩაუფინეთ ქაღალდი, წაუსვით ცხიმი, მოაყარეთ ფქვილი და თანაბრად გაანაწილეთ ზედ მომზადებული კვერცხის  ცილის  მასა. გამოაცხვეთ 150 გრადუსზე 2 საათი.

3. ქვაბში მოათავსეთ რძე, კვერცხი და შაქარი, კარგად შეათქვიფეთ ერთმანეთს, უყავით მარილი, ვანილი და ნელ ცეცხლზე,ისე რომ არ შეწყვიტოთ მორევა მიიყვანეთ ადუღებამდე, დატოვეთ კრემი ცეცხლზე ადუღებიდან  კიდევ  დაახლოებით 5 წუთი, გადმოდგით და გააცივეთ.

4. მიქსერით კარგად ამოიყვანეთ კარაქი, შეურიეთ მომზადებული რძიანი სიროფი და ვანილი. ცალკე ჯამში გადმოიღეთ კრემიდან 200 გრ და შეურიეთ კაკაო. თეთრ კრემს კი დაუმატეთ კონიაკი.

5. ბისკვიტებს ლამაზად შემოაჭერით გვერდები. წაუსვით თეთრი კრემი შუაში, ხოლო გვერდები და ზედაპირი დაუფარეთ კაკაოს კრემით. თავზე მოაყარეთ დაფხვნილი ბისკვიტის ნარჩენები და მოხალული თხილი.