ჩაშუშული ხორცი ბულგარული წიწაკით
ჩაშუშული ხორცი ბულგარული წიწაკით
დრო 190წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი
უგემრიელესი  და  დაბალკალორიული  კერძი.

ინგრედიენტები

  • საქონლის ხორცი - 1 კგ
  • ხახვი - 1 მოზრდილი
  • ზეითუნის ზეთი - 2 სკ
  • მარილი - 1 ჩკ
  • დაფქული წითელი წიწაკა - 1/3 ჩკ
  • ნიორი - 2-3 კბილი
  • წითელი ბულგარული წიწაკა - 3 ცალი
  • ტომატის პასტა - 2 სკ
  • ნახარში ან წყალი - 300 მლ
  • უცხო სუნელი - 1/2 ჩკ
  • ყვითელი ყვავილი - 1/4 ჩკ
  • მარილი და წიწაკა - გემოვნებით
მომზადების წესები
1.  კუბიკებად  დაჭერით  უცხიმო  საქონლის  ხორცი,  მოასხით  ზეითუნის  ზეთი,  მოაყარეთ  მარილი  და  წითელი  წიწაკა,  დააფარეთ  ჭურჭელს  თავი  და  დადგით  30  წუთი.

2.  დრო  რომ  გავა,  მოათავსეთ  ხორცი  ცხელ  ზეთიან  ტაფაზე  და  შებრაწეთ  ყველა  მხრიდან  3  წუთის  მანძილზე,  მოაყარეთ  ზემოდან  ალყა-ალყა  დაჭრილი  ხახვი,  ნიორი,  გრძლად  დაჭრილი  ბულგარული  წიწაკები,  დააფარეთ  თავი  და  დატოვეთ  ცეცეხლზე  კიდევ  3  წუთი.  მოასხით  ტომატის  პასტა, ნახარში  ან  წყალი  და  წამოადუღეთ.  შეაზავეთ  მარილით,  წიწაკით,  უცხო  სუნელით  და  ყვითელი  ყვავილით.

3.  მომზადებული  მასა  გადაიტანეთ  ცეცხლგამძლე  ჭურჭელში,  კარგად  დააფარეთ  თავზე  ფოლგა  და  შედგით  150  გრადუსზე  გახურებულ  ღუმელში  დაახლოებით  2  საათი.  სუფრასთან  მიტანამდე  მოაყარეთ  დაჭრილი  ოხრახუში.