ტორტი "პრაღა" - ძველებური რეცეპტი
ტორტი "პრაღა" - ძველებური რეცეპტი
დრო 120წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • კვერცხი - 6 ცალი
  • შაქარი - 160 გრ
  • ფქვილი - 120 გრ
  • სოდა ძმრით
  • კაკაო - 2 სკ
  • კარაქი - 40 გრ
  • მარილი - 1/4 ჩკ
  • ვანილი
კრემი
  • შესქელებული რძე - 150 გრ
  • კვერცხის გული - 1 ცალი
  • კარაქი - 200 გრ
  • კაკაო - 2 სკ
  • ვანილი - 1 შეკვრა
მინანქარი
  • შაქარი - 1 ჭიქა
  • კაკაო - 3 სკ
  • კარაქი - 100 გრ
  • რძე - 4 სკ
მომზადების წესები
1.  ბისკვიტი:  მიქსერით  ამოვიყვანოთ  6 კვერცხის  გული  და  80 გრ  შაქარი.
ცალკე  ჯამში  ავთქვიფოთ  6 კვერცხის  ცილა, სანამ  ღრუბელივით  მასას  არ  მივიღებთ,  ნელ-ნელა  ჩავაყაროთ  80 გრ  შაქარი.  შევურიოთ  ორივე  ერთმანეთს  ნაზად,  ხელის  სათქვეფით.  ჩავასხათ  1 ჩკ  სოდის  და  ძმრის  ნარევი,  ჩავაყაროთ  ფქვილი, კაკაო, მარილი,  ვანილი  და  ჩავასხათ  დამდნარი, ოთახის  ტემპერატურაზე  გაცივებული  კარაქი.  მიღებული  ცომი  ჩავასხათ  20-22  დიამეტრის  ცხიმწასმულ  საცხობ  ფორმაში  და  გამოვაცხოთ   200  გრადუსზე  გახურებულ  ღუმელში.

2.  კრემი:  კცერცხის  გულს  შევურიოთ  ჯერ   40  მლ  წყალი,  შემდეგ  კი  შესქელებული  რძე,  შემოვდგათ  ნელ  ცეცხლზე, არ  შევწყვიტოთ  მორევა  ისე  მივიყვანოთ  ადუღებამდე,  გადმოვდგათ  და  კარგად  გავაცივოთ.

მიქსერით  კარგად  ამოვიყვანოთ  კარაქი.  თითო-თითო  კოვზობით  შევურიოთ  მომზადებული  შესქელებული  რძე,  კაკაო  და  ვანილი.

3.  მომზადება:  ბისკვიტი  გავყოთ  3  ნაწილად,  თანაბრად  გავანაწილოთ  კრემი  2  ფენაზე  და  გვერდებზე,  ხოლო  ზედა  ფენას  მოვასხათ  დამდნარი  შოკოლადი   ან  მინანქარი.

4.  მინანქარი:   3  სკ  კაკო  და  1  ჭიქა  შაქარი  შეურიეთ  ერთმანეთს,  ჩაყარეთ  კუბიკებად  დაჭრილი  100  გრ  კარაქი,  ჩაასხით  4  სკ  რძე  და  რევა-რევით  მიიყვანეთ  ადუღებამდე,  დატოვეთ  ცეცხლზე  1-2  წუთი  და  გადმოდგით.