ყველაზე გემრიელი აჯაფსანდალი
დრო 40წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი
განსხვავებული  მომზადების  წესი,  მარტივი  ინგრედიენეტები  და  საუკეთესო  გემო.

ინგრედიენტები

  • ბადრიჯანი - 2 კგ
  • ბულგარული წიწაკა - 1 კგ
  • კარტოფილი - 500 გრ
  • ხახვი - 2 ცალი
  • ნიორი - 3-4 კბილი
  • მწვანილი ( ქინძი, ოხრახუში, რეჰანი) - თითო შეკვრა
  • პომიდორი - 2 ცალი
  • მარილი და წიწაკა - გემოვნებით
მომზადების წესები
1.  გარეცხილ  ბადრიჯნებს  მოაჭერით  ყუნწები,  გაჭერით  ორად,  თუ  გრძელია  სამად,  შემდეგ  კი  დაჭერით  ფენებად.  შეწვით  ზეთში  ორივე  მხრიდან  და  ამოალაგეთ.

2.  მოშუშეთ  ალყა-ალყა  დაჭრილი  ხახვი, ბულგარულთან  და  ნიორთან  ერთად (არ  დაარბილოთ  ძალიან).  უყავით  გახეხილი  პომიდორი  ან  ტომატის  პასტა, გააჩერეთ  ცეცხლზე  5  წუთი, ამ  დროის  მანძილზე  ამოურიეთ  რამოდენიმეჯერ  და  გადმოდგით.

3.  ცალკე  მოხარშეთ  გათლილი, კუბიკებად  დაჭრილი  კარტოფილი,  გადაუწურეთ  წყალი  და  დადგით.

4.  შეურიეთ  ყველა  ინგრედიენტი ერთმანეთს,  მოაყარეთ  დაჭრილი  ქინძი, ოხრახუში, რეჰანი, მწვანე  წიწაკა, მარილი,  ამოურიეთ,  წამოადუღეთ  და  გემრიელად  მიირთვით.