1. გარეცხილ ბადრიჯნებს მოაჭერით ყუნწები. ჩაჭერით შუაზე, ოღონდ არა ბოლომდე და მოხარშეთ მარილიან მდუღარე წყალში. ამოალაგეთ, გაავლეთ ცივი წყალი და დაწურეთ სიმძიმის ქვეშ.2. სანამ ბადრიჯანი იწურება, გახეხეთ სტაფილო მსხვილ სახეხზე, დაჭერით ბულგარული სიგრძეზე და მოშუშეთ ზეთში მაღალ ცეცხლზე 5-10 წუთი, გამორთეთ და შეურეთ დაჭყლეტილი ნიორი და დაჭრილი ოხრახუში. 3. ამოავსეთ მომზადებული გულსართით ბადრიჯნები, ჩაალაგეთ მჭიდროდ ჭურჭელში, მოასხით ცოტა ზეთი და შედგით 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში.