ბადრიჯნის კერძი განსხვავებულად
ბადრიჯნის კერძი განსხვავებულად
დრო 40წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ზეთი - შესაწვავად
  • ოხრახუში - 1 კონა
  • ნიორი - 4-5 კბილი
  • ბულგარული წიწაკა - 500 გრ
  • სტაფილო - 1 კგ
  • ბადრიჯანი - 2 კგ
  • მარილი - გემოვნებით
მომზადების წესები
1. გარეცხილ ბადრიჯნებს მოაჭერით ყუნწები. ჩაჭერით შუაზე, ოღონდ არა ბოლომდე და მოხარშეთ მარილიან მდუღარე წყალში. ამოალაგეთ, გაავლეთ ცივი წყალი და დაწურეთ სიმძიმის ქვეშ.

2. სანამ ბადრიჯანი იწურება, გახეხეთ სტაფილო მსხვილ სახეხზე, დაჭერით ბულგარული სიგრძეზე და მოშუშეთ ზეთში მაღალ ცეცხლზე 5-10 წუთი, გამორთეთ და შეურეთ დაჭყლეტილი ნიორი და დაჭრილი ოხრახუში.

3. ამოავსეთ მომზადებული გულსართით ბადრიჯნები, ჩაალაგეთ მჭიდროდ ჭურჭელში, მოასხით ცოტა ზეთი და შედგით 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში.