ლავაში ბოსტნეულის გულსართით და ყველით
ლავაში ბოსტნეულის გულსართით და ყველით
დრო 40წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • პომიდორი - 1 ცალი
  • ნიორი - 2-3 კბილი
  • სტაფილო - 1 ცალი
  • ბულგარული წიწაკა - 2 ცალი
  • ხახვი - 1 მოზრდილი
  • მარილი და შავი წიწაკა - გემოვნებით
  • სომხური ლავაში
  • რბილი ყველი
მომზადების წესები
1.  ზეთში  მოშუშეთ  ალყა-ალყა  დაჭრილი  ხახვი, ჩაამატეთ  სიგრძეზე  დაჭრილი  ბულგარული,  გახეხილი  სტაფილო,  ნიორი,  დაჭრილი  პომიდორი  და  ხშირი  მორევით  გააჩერეთ  ცეცხლზე  სანამ  ბოსტნეული  არ  დარბილდება.  უყავით  მარილი  და  შავი  წიწაკა  გემოვნებით.

2.  გაჭერით  სომხური  ლავაში  4-ად,  ჩაუდეთ  ერთი  ნაჭერი  ჭყინტი  ყველი,  1  თავიანი  სუფრის  კოვზი  მომზადებული  გულსართი  და  ლამაზად  გადაახვიეთ.  შეწვით  ცხელ,  ზეთიან  ტაფაზე  ორივე  მხრიდან.