კარტოფილი ფრანგულად
კარტოფილი ფრანგულად
დრო 45წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი
დახვეწილი  და  გემრიელი  ფრანგული  კერძი.

ინგრედიენტები

  • ღორის ხორცი - 500 გრ
  • კარტოფილი - 500 გრ
  • ხახვი - 1 თავი
  • ნიორი - 2-3 კბილი
  • პომიდორი - 2 ცალი
  • მარილი და წიწაკა - გემოვნებით
  • გახეხილი ყველი - 200 გრ
მომზადების წესები
1. ღორის ხორცი (შესაძლოა გამოიყენოთ ნებისმიერი ხორცი) დაჭერით პატარა ნაჭრებად და შეწვით მაღალ ცეცხლზე , ხშირი მორევით, ცოტა ზეთში.

2. დაამატეთ დაჭრილი კარტოფილი. 10-15 წუთი გააჩერეთ მაღალ ცეცხლზე თან  ხშირად ამოურიეთ.

3. მოაყარეთ ზემოდან დაჭრილი ხახვი, ნიორი, მარილი და წიწაკა, დაახურეთ თავი, გააჩერეთ 5 წუთი და ამოურიეთ.

4. როცა კარტოფილი შეიწვება, მოაწყვეთ ზემოდან რგოლებად დაჭრილი პომიდორი, მოაყარეთ გახეხილი ყველი, დააფარეთ თავი და გააჩერეთ სანამ ყველი არ ჩადნება. მზა კერძს მოაყარეთ დაჭრილი მწვანილი და გემრიელად მიირთვით.