ბოსტნეული პროვანსულად
ბოსტნეული პროვანსულად
დრო 45წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი
მოამზადეთ  ლამაზად  უგემრიელესი  კერძი!

ინგრედიენტები

  • ბადრიჯანი - 2 ცალი
  • ყაბაყი - 2 ცალი
  • პომიდორი - 6 ცალი
  • მაგარი სახეობის ყველი - 150 გრ
  • ზეთი - 3-4 სკ
  • ნიორი - 3-4 კბილი
  • მარილი და წიწაკა - გემოვნებით
  • ბაზილიკი (რეჰანი)
მომზადების წესები
1.  ბადრიჯანი  და  ყაბაყი  გათალეთ,  დაჭერით  თხლად  გრძელ  ნაჭრებად,  მოაყარეთ  ცოტა  მარილი.

2.  პომიდორი  დაჭერით  რგოლებად.

3.  ცეცხლგამძლე  ჭურჭელში  რიგ-რიგობით  ჩაალაგეთ  მომზადებული  ბოსტნეული   და  თხლად  დაჭრილი  მაგარი  სახეობის  ყველი.

4.  ზეთში  აურიეთ  დაჭყლეტილი  ნიორი,  მარილი,  წიწაკა  და  ბაზილიკი,  მოასხით  თანაბრად  ბოსტნეულს.  შედგით  200  გრადუსზე  გახურებულ  ღუმელში,  დასრულებამდე  3  წუთით  ადრე  მოაყარეთ  გახეხილი  ყველი.

გემრიელად  მიირთვით!