შოკოლადის ტორტი ალუბლებით
შოკოლადის ტორტი ალუბლებით
დრო 120წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი
გემო,  რომელსაც  ვეღარ  დაივიწყებთ

ინგრედიენტები

კრემი
  • შაქარი - 1/4 ჭიქა
  • კონიაკი - 2 სკ
  • თბილი წყალი - 0,5 ლ
  • ხსნადი ყავა - 2 სკ
სანამავი
  • ვანილი - 1 შეკვრა
  • ფქვილი - 15 სკ
  • შაქარი - 15 სკ
  • კვერცხი - 15 ცალი
  • კარაქი - 400 გრ
  • გამდნარი შოკოლადი - 100 გრ
  • მინანქარი - 1 პორცია
  • ვანილი - 1 შეკვრა
  • კონიაკი - 2 სკ
მომზადების წესები
1. ბისკვიტი: 15 კვერცხის ცილა კარგად ავთქვიფოთ, ნელ-ნელა ჩავყაროთ 15ს/კ შაქარი, 15 კვერცხის გული, 15 ს/კ ფქვილი, ვანილი. ჩავასხათ ცხიმწასმულ საშუალო ზომის ფორმაში და გამოვაცხოთ 150 გრადუსზე აერღუმელში ან ძალიან დაბალ ცეცხლზე თავზე მჭიდროდ დახურულ ქვაბში.(არ დაგავიწყდეთ ქვაბს ჩაუფინოთ 3 ფენა თეთრი ქაღალდი, თუ ზემოდან აცხობთ)

2. სანამავი: 2ს/კ ყავას დავუმატოთ 1/4 ჭიქა შაქარი, 2ს/კ კონიაკი და 0.5 ლ გრილი წყალი.

3. კრემი: 400 გრ კარაქი კარგად ავთქვიფოთ, დავუმატოთ წინასწარ გამდნარი 1ფილა შავი შოკოლადი, გაგრილებული მინანქარი (ჩვეულებრივად მომზადებული), ვანილი და 2 ს/კ კონიაკი.

4.  მომზადება: ბისკვიტი გავჭრათ შუაზე, დავნამოთ კარგად, მოვაწყოთ დაშაქრული ალუბალი, წავუსვათ კრემი, დავაფაროთ მეორე ნაჭერი, ისიც დავნამოთ, წავუსვათ კრემი და მოვრთოთ სურვილისამებრ ცოცხალი ალუბლებით.