თეთრი დათვი
დრო 120წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

რეცეპტი,  რომლითაც  მე თვითონ  ვსარგებლობ  და  უამრავ  კომპლიმენტს  ვიღებ.

ინგრედიენტები

  • კარაქი - 500 გრ
კრემი
  • თხილი (მოხალული) - 1 ჭიქა
  • ქიშმიში - 1 ჭიქა
  • ფქვილი - 3,5 - 4 ჭიქა
  • სოდა ძმრით - 1 ჩკ+1 ჩკ
  • ვანილი - 1 შეკვრა
  • კარაქი - 350 გრ
  • შაქარი - 5 ჭიქა
  • კვერცხი - 8 ცალი
  • შესქელებული რძე - 2 ქილა
  • ვანილი - 1 შეკვრა
  • კონიაკი - 2 სკ
მომზადების წესები
1.  8 ცალი  კვერცხის გული, 2  ჭიქა  შაქარი  და  350 გრ  კარაქი  კარგად  ამოვიყვანოთ,  ჩავამატოთ  1 ჩკ  სოდა  ძმრით,  ვანილი   და  3,5 - 4  ჭიქა  ფქვილი. უნდა  მივიღოთ  რბილი  ცომი.  ცომი  გავყოთ  3  ნაწილად  და  გავაბრტყელოთ  ცხიმწასმულ  ქაღალდებზე.

2.  8 ცალი  კვერცხის  ცილა  ავთქვიფოთ  ძალიან კარგად,  ღრუბელივით  რომ  გახდება  ნელ-ნელა  ჩავაყაროთ  3  ჭიქა  შაქარი.  ბოლოს  ჩავაყაროთ მოხალული, დაჭრილი  თხილი, ქიშმიში  და  ვანილი.  გავყოთ  3 ნაწილად  და  წავუსვათ  გაბრტყელებული  ცომის  ფირფიტებს.  გამოვაცხოთ  150  გრადუსზე  გახურებულ  ღუმელში. 

3.  კრემი:  500  გრ კარაქი  ავთქვიფოთ  მიქსერით,  ნელ-ნელა  შევურიოთ  2 ქილა  შესქელებული  რძე,  2 სკ  კონიაკი  და  ვანილი.

4.  მომზადება:  გავყოთ  კრემი  ორ  ნაწილად,  წავუსვათ  პირველ  და მეორე  ფენას,  ხოლო  ბოლო ფენას  მოვაწუწოთ მინანქარი  და  მოვაყაროთ  დაჭრილი  თხილი  და  ქიშმიში.

გემრიელად  მიირთვით!