უგემრიელესი ფახლავა ბეზეს გულსართით
უგემრიელესი ფახლავა ბეზეს გულსართით
დრო 120წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი
ჩემი  ოჯახის  უსაყვარლესი  ნამცხვარი

ინგრედიენტები

  • კვერცხი - 5 ცალი
  • მარგარინი - 400 გრ
  • მაწონი - 1 ჭიქა
  • სოდა - 1 ჩკ
  • ვანილი - 2 შეკვრა
  • მარილი - 1/4 ჩკ
  • ფქვილი - 4 ჭიქა
  • შაქარი - 2 ჭიქა
  • თხილი ან ნიგოზი - 1 ჭიქა
  • ქიშმიში - 1 ჭიქა
მომზადების წესები
1.  400  გრ  მარგარინი  ათქვიფეთ  მიქსერით,  ჩაამატეთ  4  კვერცხის  გული,  1 ჭიქა  მაწონი+ 1 ჩკ  სოდა,  ვანილი,  მარილი  და  400  გრ  ფქვილი.  შედგით  ცომი  მაცივარში  1  სთ.

2.  გულსართი:  ამოიყვანეთ  5  კვერცხის  ცილა,  ნელ-ნელა  ჩააყარეთ  2  ჭიქა  შაქარი, ვანილი,  1 ჭიქა  დაჭრილი  თხილი  და  1  ჭიქა  ქიშმიში.

3.  მომზადება:  გამოიღეთ  ცომი  მაცივრიდან,  გაყავით  3  ნაწილად  და  გააბრტყელეთ.  ჩააფინეთ  პირველი  ფენა  ცხიმმოსმულ  ჟარონაზე,  ზემოდან  წაუსვით  მომზადებული  ბეზეს  ნახევარი,  დააფინეთ  მეორე  ფენა  და  გაიმეორეთ  იგივე.  ბოლო  ფენას  წაუსვით  რძეში  გათქვეფილი  კვერცხი,  ჩაჭერით  რომბისებურად  და  გამოაცხვეთ  180  გრადუსზე  გახურებულ  ღუმელში.
ტეგები:
ქიშმიში თხილი ბეზე ფახლავა ნანახია: 125565