საზამთროს მურაბა - ბებოს ძველი რეცეპტი
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • საზამთროს კანი - 1 კგ
  • კირი - 200 გრ
  • შაბი - 1/2 სკ
  • წყალი - 3 ჭიქა
  • შაქარი - 1,5 კგ + 0,5 ჭიქა
მომზადების წესები
სქელკანიან  საზამთროს  მოვაცალოთ  გული  და  მწვანე  თხელი  გარეთა  კანი.  დავჭრათ  ლამაზ  ნაჭრებად  და  დავჩხვლიტოთ  ალაგ-ალაგ.  ჩავყაროთ  ჭურჭელში,  მოვაყაროთ  კირი,  მოვასხათ  წყალი  ისე  რომ  დაიფაროს  და  გავაჩეროთ  1 სთ.  შემდეგ  გავრეცხოთ გამდინარე  წყალში,  დავასხათ  მდუღარე  წყალში  და  ვადუღოთ  10  წთ.  შემდეგ  გადავიტანოთ  საზამთრო  საწურზე.  ქვაბში  ჩავასხათ  ქხალი  მდუღარე  წყალი,  ჩავყაროთ  1/2  სკ  შაბი,  ავადუღოთ  და  ჩავყაროთ  საზამთრო,  ვადუღოთ  10  წუთი  და  კვლავ  გადავიტანოთ  საწურზე.  

ჩავასხათ  ქვაბში  მდუღარე  წყალი,  დავამატოთ  1/2  ჭიქა  შაქარი, ჩავაყაროთ  საზამთრო,  ვადუღოთ  10  წთ  და  გადავიტანოთ  საწურზე.  ქვაბში  ჩავასხათ  3  ჭიქა  მდუღარე  წყალი,  ჩავაყაროთ  2  კგ  შაქარი,  ჩავაყაროთ  საზამთრო  და  ვხარშოთ, სანამ  მზად  არ  იქნება (საზამთრო  გამჭვირვალე  უნდა  გახდეს). ცეცხლიდან  გადმოდგმის  დროს  ჩავყაროთ  ვანილი.