"ბიფსტროგანოვი"- საუკეთესო რეცეპტი
"ბიფსტროგანოვი"- საუკეთესო რეცეპტი
დრო 45წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • საქონლის ხორცი - 500 გრ
  • ქამა სოკო - 300 გრ
  • არაჟანი - 250 გრ
  • კარაქი - 2 სკ
  • ხახვი - 1 თავი
  • ტომატის პასტა - 1 სკ
  • წითელი წიწაკა - გემოვნებით
  • მარილი და შავი წიწაკა - გემოვნებით
  • ფქვილი - 1 სკ
მომზადების წესები
საქონლის ხორცი თხელ ფირფიტებად დავჭრათ და დავბეგვოთ. შემდეგ მოგრძო ზოლებად დავჭრათ. ტაფაზე დავადნოთ კარაქი,მოვშუშოთ მასში წვრილად დაჭრილი ხახვი, დავაყაროთ ხორცის ნაჭრები და შევბრაწოთ სწრაფ ცეცხლზე. შემდეგ ცეცხლს დავუწიოთ და ხორცი თავისივე წვენში მოვშუშოთ. თუ წვენი დაიშრო და ხორცი ჯერ კიდევ მაგარია,წყალი დავამატოთ ცოტა.
ხორცი რომ მზად იქნება, დავამატოთ დაჭრილი ქამა სოკო და მოვბრაწოთ. ჩავამატოთ პამიდვრის საწებელი ან ტომატ-პასტა და განვაგრძოთ შუშვა.
მოვაყაროთ ფქვილი და კარგად ამოვურიოთ, შემდეგ არაჟანი დავამატოთ, წამოვადუღოთ და დაბალ ცეცხლზე ვშუშოთ სანამ შესქელდება.
შევაზავოთ მარილით, პილპილით, წიწაკით.
მივირთვათ  მოხარშულ  მაკარონთან  ან  კარტოფილთან  ერთად.
ტეგები:
კარტოფილი ხორცი არაჟანი სოკო ნანახია: 41672