ბრინჯით ფარშირებული ბოსტნეული
ბრინჯით ფარშირებული ბოსტნეული
დრო 60წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი
ზაფხულის  უგემრიელესი  კერძი.

ინგრედიენტები

  • ბულგარული წიწაკა - 8 ცალი
  • ბრინჯი - 100 გრ
  • ხახვი - 1 თავი
  • ნიორი - 3-4 კბილი
  • პომიდორი - 6 ცალი
  • სტაფილო - 2 ცალი
  • მწვანილი ( ქინძი, ოხრახუში, რეჰანი) - 7-7 ღერი
  • მწვანე წიწაკა - 1 ცალი
  • მარილი - გემოვნებით
  • ზეთი - 50 მლ
მომზადების წესები
1.  წამოხარშეთ  ბრინჯი  და  გადაუწურეთ  წყალი.

2.  დაჭერით  ხახვი, ნიორი, სტაფილო, პომიდორი, ქინძი, ოხრახუში, რეჰანი, მწვანე  წიწაკა,  შეურიეთ  ბრინჯს  და  უყავით  მარილი  გემოვნებით.

3.  ბულგარულ  წიწაკებს  მოაჭერით  ბოლოები, ამოავსეთ  მომზადებული  გულსართით,  ჩააწყვეთ  ქვაბში  მჭიდროდ,  მოასხით  გახეხილი  პომიდორი, ძირში  ჩაუსხით  ზეთი  და  თავდახურული ქვაბით  დადგით  ძალიან  დაბალ  ცეცხლზე,  სანამ  ყველაფერი  კარგად  არ  მოიხარშება.

გემრიელად  მიირთვით!