სადღესასწაულო ნიგვზიანი ღვეზელი
სადღესასწაულო ნიგვზიანი ღვეზელი
დრო 60წთ
ულუფა 20
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ცომისთვის
  • შაქარი - 1.5 ჭ
  • მარგარინი - 250 გ
  • კვერცხი - 1
  • კვერცხის გული - 2
  • სოდა - 1/2 ჩ.კ
  • არაჟანი - 3 ს.კ
  • ფქვილი - რამდენსაც შეიზელს
  • ვანილი
  • გულსართისთვის
  • კვერცხის ცილა - 3
  • დაფქული ნიგოზი - 2 ჭ
  • შაქარი - 2 ჭ
  • ფორთოხლის ცედრა - 2 ს.კ
  • შაქრის პუდრა - დეკორისთვის
  • ცუკატები
მომზადების წესები
შაქარი და 2 ჭიქა ფქვილი დავყაროთ დაფაზე და გავუკეთოთ ჩაღრმავება, გარშემო მოვაყაროთ გახეხილი მარგარინი, გულში მოვათავსოთ კვერცხი და კვერცხის გულები და დანით ავკეპოთ, დავუმატოთ არაჟანში არეული სოდა და იმდენი ფქვილი, რომ მივიღოთ ნაზი ცომი, რომელიც ხელს არ ეკრობა.

ფორმას წავუსვათ ცხიმი და შიგ მოვათავსოთ ცომის 2/3 ნაწილი. ცილა გავთქვიფოთ ძალიან კარგად, დავუმატოთ შაქარი, ფორთოხლის ცედრა და ნიგოზი, მასა გადავანაწილოთ ფორმაში ჩაფენილ ცომზე და ზემოდან დარჩენილი ცომით დავწნათ, შევდგათ საშუალოდ გახურებულ ღუმელში და ვაცხოთ, სანამ ღია ოქროსფერი არ გახდება.

მზა ნამცხვარი მოვრთოთ შაქრის პუდრითა და ფორთოხლის ცუკატებით.