ატმის ჯემი
ატმის ჯემი
დრო 240წთ
ულუფა 10
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

უგემრიელესი დესერტი ცივი ზამთრისთვის.

ინგრედიენტები

  • მზა ატამი - 1 კგ
  • შაქარი - 0.8 გ
  • ცხელი წყალი - 150 მლ
მომზადების წესები

გათლილი და კურკაგამოცლილი ატამი დავჭრათ პატარა ნაჭრებად, მოვათავსოთ ემალის ჯამში, დავაყაროთ 2 ჭიქა შაქარი, დავაფაროთ თავი და გავაჩეროთ 3-4 საათი. შემდეგ დავდგათ დაბალ ცეცხლზე. როცა დუღილს დაიწყებს, დავასხათ ცხელი წყალი, დავაყაროთ დარჩენილი შაქარი და ვხარშოთ ვიდრე მზად არ იქნება.