უგემრიელესი გებჟალია
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

მოამზადეთ მარტივად უგემრიელესი მეგრული გებჟალია

ინგრედიენტები

  • სულგუნი - 500 გრ
  • პიტნა - 50 გრ
  • არაჟანი - 50 გრ
  • რძე - 1 ლ
  • ნადუღი - 100 გრ
  • მარილი და წიწაკა - გემოვნებით
მომზადების წესები

. რძე დადგით დაბალ ცეცხლზე. თბილ რძეში ჩაყარეთ სულგუნის წვრილად დაჭრილი ნაჭრები და  ურიეთ ხის კოვზით.

. როგორც კი ყველი გახდება წელვადი, მაშინვე ამოიღეთ, გააბრტყელეთ ხელით და ეცადეთ მისცეთ ოთხკუთხედი ფორმა.

. გაბრტყელებული ყველის ფირფიტის მთელ ზედაპირს გადაუსვით წვრილად დაჭრილი ან დანაყiლი პიტნის, წიწაკის და მარილის ნაზავი. გადაახვიეთ რულეტად  და მოათავსეთ მარილიან წყალში ( 0.5 ლ წყალზე 3 ს.კ მარილი).

. ცალკე მოამზადეთ გებჟალიის სოუსი. ამისათვის აიღეთ 100 გრ. რძე, რომელშიც მომზადდა ყველი, დაუმატეთ არაჟანი და ნადუღი, ყველაფერი ეს დააბლენდერეთ. სოუსს დაუმატეთ წვრილად დაჭრილი ან დანაყiლი პიტნა, წიწაკა და მარილი.

. გებჟალიის რულეტი დაჭერით ნაჭრებად და მოათავსეთ მომზადებულ სოუსში.