სააღდგომო კვერცხები ფერადი გულით
სააღდგომო კვერცხები ფერადი გულით
დრო 60წთ
ულუფა 4
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • მაიონეზი - 1 ს.კ
  • მარილი და პილპილი
  • პაპრიკა - 1 ს.კ
  • დაკონსერვებული ბარდა - 100 გ
  • სტაფილო - 1
  • ხახვი - 1-2
  • კვერცხი - 8
მომზადების წესები
კვერცხი მაგრად მოვხარშოთ, გავყოთ შუაზე და ფრთხილად ამოვაცალოთ გული.

ხახვი დავჭრათ წვრილად და მოვშუშოთ. 1/3 ხახვს დავამატოთ 100 გ მწვანე ბარდა და 3 წუთის შუშვის შემდეგ კარგად ჩავზილოთ.

1/3 ხახვთან და პაპრიკასთან ერთად მოვშუშოთ გახეხილი სტაფილო და ისიც ჩავზილოთ,დანარჩენი კი დავუმატოთ მოხარშული კვერცხის გულს. თითოეული მასა შევანელოთ მარილითა და პილპილით.

კვერცხის ცილები დავტენოთ მომზადებული გულსართებით, მოვრთოთ მწვანე ბარდის მარცვლებითა და მაიონეზით.

თუ გვსურს, რომ კვერცხებს უფრო ინტენსიური ფერი მივცეთ ან განსხვავებული ფერის იყოს, შევღებოთ საკვებისთვის განკუთვნილი საღებავებით.