უგემრიელესი თურქული ღვეზელი
უგემრიელესი თურქული ღვეზელი
დრო 120წთ
ულუფა 8
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი
გაანებივრეთ ოჯახის წევრები ამ საოცარი ღვეზლებით

ინგრედიენტები

  • თბილი რძე - 250 მლ
  • საფუარი - 1 სკ
  • მარილი - 1/2 ჩკ
  • შაქარი - 1 სკ
  • ფქვილი - 650 გრ
გულსართი
  • საქონლის ხორცი - 1 კგ
  • ზეთი - 4 სკ
  • ხახვი - 1 ცალი
  • ნიორი - 2-3 კბილი
  • წითელი ბულგარული წიწაკა - 1 ცალი
  • ორეგანო - გემოვნებით
  • დაჭრილი პომიდორი საკუთარ წვენში, ცოცხალი ან კონსერვირებული - 400 გრ
  • მარილი და წიწაკა - გემოვნებით
  • გახეხილი ყველი - 300 გრ
  • კვერცხის გული + 2 სკ რძე
მომზადების წესები
1. თბილ რძეში ჩაყარეთ საფუარი, მარილი, შაქარი და დადგით 10 წუთი.  მოათავსეთ ფქვილი ჯამში და მომზადებული საფუვრიტ მოზილეთ ცომი. ბოლოს დააბურტავეთ ზეთიანი ხელებით, შეფუთეთ ჯამი და დადგით ასაფუებლად.

2. გულსართი: გააცხელთ 2 სკ ზეთი ტაფაზე, დააყარეთ ზედ კუბიკებად დაჭრილი საქონლის ხორცი და ხშირი მორევით მოშუშეთ 5 წუთი.

ცალკე ტაფაზე გააცხელეთ დარჩენილი ზეთი და მოშუშეთ ზედ ხახვი და ნიორი, 5 წუთის შემდეგ დაამატეთ ტომატის პასტა, ძალიან წვრილად დაჭრილი ბულგარული წიწაკა, ორეგანო, დაფქული წითელი წიწაკა, მარილი, ამოურიეთ და გააჩერეთ 2 წუთი, შემდეგ შეურიეთ მომზადებული ხორცი, პომიდორი და 60 მლ წყალი, მიიყვანეთ ადუღებამდე ,  დაუწიეთ პარს და დატოვეთ ცეცხლზე დაახლოებით 50 წთ. თუ საჭიროდ ჩათვლით, დაამატეთ მარილი და წიწაკა. გადმოდგით და გააგრილეთ. 


3. მომზადება: გაყავით ცომი 8 ნაწილად. თითოეული გააბრტყელეთ ოვალურად. შუაში მოათავსეთ გახეხილი ყველი და მომზადებული გულსართის მერვედი ნაწილი. ამოუკეცეთ გვერდები ლამაზად, წაუსვით ცომს გარედან რძეში ათქვეფილი კვერცხი, მოათავსეთ ცხიმწასმულ  საცხობ სინზე და გამოაცხვეთ 200 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში.