1. კარგად გარეცხეთ დიდი ზომის კარტოფილები, შეამშრალეთ, დაჩხვლიტეთ ჩანგლით, მოაყარეთ მარილი, ამოსვარეთ ზეითუნის ზეთში, გააჩერეთ 10-15 წუთი და შედგით 200 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში, სანამ კარგად არ შეიწვება.2. მაიონეზში ან არაჟანში შეურიეთ დაკონსერვებული ბარდა, წვრილად დაჭრილი კიტრი და ბულგარული წიწაკა, შეკაზმეთ მარლით და შავი წიწაკით, ჩაჭერით კარტოფილები ცხლადვე, მაგრამ არა ბოლომდე და მოათავსეთ შუაში მომზადებული გულსართი. მოაწყვეთ ზემოდან ზეთის ხილი.