ცხვრის ნეკნები სეზამის მარცვლებით
ცხვრის ნეკნები სეზამის მარცვლებით
დრო 240წთ
ულუფა 2
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • მარილი და პილპილი
  • ლიმონის წვენი - 1/4 ჭ
  • კარაქი - 3 ს.კ
  • სოიოს სოუსი - 1/2 ჭ
  • ცხვრის ნეკნები - 400 გ
  • სეზამის მარცვლები - 2 ს.კ
  • ფქვილი
მომზადების წესები
ცხვრის ნეკნები დავჭრათ ნაჭრებად, დავასხათ ლიმონის წვენი, სოიის სოუსი, მოვაყაროთ პილპილი, ცოტა მარილი და 3-3,5 საათით შევდგათ მაცივარში, შემდეგ ამოვავლოთ ფქვილში და შევწვათ გაცხელებულ კარაქში. მზა ნეკნებს მოვაყაროთ სეზამის მარცვლები და ისე მივიტანოთ სუფრასთან.

პიკანტური არომატის მისაცემად ლიმონის წვენის ნაცვლად შეგვიძლია გამოვიყენოთ თეთრი მშრალი ღვინო.