ლაჰმაჯუნის უგემრიელესი რეცეპტი
ლაჰმაჯუნის უგემრიელესი რეცეპტი
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • საფუვრიანი ცომი - 1200 გრ
  • საქონლის ფარში - 300 გრ
  • პომიდორი - 2 ცალი
  • ხახვი - 1 ცალი
  • ოხრახუში - 5-6 ღერი
  • მარილი და წიწაკა - გემოვნებით
  • ნიორი - 2-3 კბილი
მომზადების წესები

1. მოვამზადოთ ჩვეულებრივი საფუვრიანი ცომი.

2. წვრილად დავჭრათ ხახვი, ნიორი, ოხრახუში, პამიდორი (წვენიანად) და შევურიოთ ფარშს. დავუმატეთ მარილი და პილპილი.

3. აფუებული ცომი დავყოთ საშუალო გუნდებად და ვაცალოთ ხელახლა ამოფუება. გავაბრტყელოთ ძალიან თხლად, ზემოდან გადავუსვათ 1-2 ს.კ. ფარში და გამოვაცხოთ 250 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში რამდენიმე წუთი.

მზა ლაჰმაჯუნებს მოვასხათ ლიმონის წვენი, დავუმატოთ ცოცხალი ბოსტნეულის სალათა (სალათი, კიტრი, პამიდორი, ხახვი, ყველი), გადავახვიოთ და მივირთვათ.