დათუნია - უგემრიელესი ძველებური ნამცხვარი
დათუნია - უგემრიელესი ძველებური ნამცხვარი
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • კვერცხი - 8 ცალი
  • შაქარი - 5 ჭიქა
  • კარაქი - 350 გრ
  • ფქვილი - 3,5-4 ჭიქა
  • სოდა ძმრით - 1+1
  • ვანილი - 1 შეკვრა
კრემი
  • კარაქი - 500 გრ
  • შესქელებული რძე - 2 ქილა
  • ვანილი - 1 შეკვრა
  • კონიაკი - 2 სკ
  • თხილი (მოხალული) - 1 ჭიქა
  • ქიშმიში - 1 ჭიქა
მომზადების წესები

1. 8 ცალი კვერცხის გული, 2 ჭიქა შაქარი და 350 გრ კარაქი კარგად ამოვიყვანოთ, ჩავამატოთ 1 ჩკ სოდა ძმრით, ვანილი და 3,5 - 4 ჭიქა ფქვილი. უნდა მივიღოთ რბილი ცომი. ცომი გავყოთ 3 ნაწილად და გავაბრტყელოთ ცხიმწასმულ ქაღალდებზე.

2. 8 ცალი კვერცხის ცილა ავთქვიფოთ ძალიან კარგად, ღრუბელივით რომ გახდება ნელ-ნელა ჩავაყაროთ 3 ჭიქა შაქარი. ბოლოს ჩავაყაროთ მოხალული, დაჭრილი თხილი, ქიშმიში და ვანილი. გავყოთ 3 ნაწილად და წავუსვათ გაბრტყელებული ცომის ფირფიტებს. გამოვაცხოთ 150 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში.

3. კრემი: 500 გრ კარაქი ავთქვიფოთ მიქსერით, ნელ-ნელა შევურიოთ 2 ქილა შესქელებული რძე, 2 სკ კონიაკი და ვანილი.

4. მომზადება: გავყოთ კრემი ორ ნაწილად, წავუსვათ პირველ და მეორე ფენას, ხოლო ბოლო ფენას მოვაწუწოთ მინანქარი და მოვაყაროთ დაჭრილი თხილი და ქიშმიში.

გემრიელად მიირთვით!

ტეგები:
ნამცხვარი დესერტი თხილი ბეზე ნანახია: 107731